Suleskarvegen

Steder og attraksjoner

Aktivitetspark ved Svelavatnet

Parken ligger nær E39 like ved Vikeså Veiservice og har flott utsikt over Svelavatnet og inviterer til lek og moro for både barn og voksne.

Aktivitetsparken i Eidsborg

Leik deg inn i historia i aktivitetsparken på Vest-Telemark museum i Eidsborg!

Amfi Ålgård

Velkommen til AMFI Ålgård! Vi ligger strategisk plassert langs E39 og har en flott butikkmiks, som inluderer Posten og spisested. Du finner minibank ute ved inngang C. Toaletter og stellerom finner du i 1. etasje, ved inngang D.

Bergtun Hotell

Bergtun hotell ligger midt i Valle sentrum. Her tilbys overnatting i sjarmerende rom . Restaurant , bar og en av Setesdalen flotteste uteserveringer. Spiseri og galleri med lokale kunstnere .

Birdbox Tokke

Opplev naturens ro i Birdbox Mini

Bjerkreim turistinformasjon

Velkommen innom turistinformasjonen i Bjerkreim.

Bjerkreims lakseelv

Bjerkreim har en av Norges beste lakseelver. Med totalt 54 km med fiskbar strekning er dette en av våre mest populære aktiviteter.

Bratt friluftsliv - Via ferrata med guide

Nomelandsfjellet er den markante og storslagne fjellveggen i Valle sentrum. I mange år er det blitt drevet fjellklatring her og nå er det også lagt til rette for deg uten klatre-erfaring. Det er anlagt en via ferrata hvor du er sikret til stålvaier hele veien opp og det er festet jerntrinn i fjellet som en stige.

Brekko friluftsområde

Friluftstunet Brekko består av varmestue og kapell bundet sammen av et mellombygg. Arkitekt er Knut Hoem.

Brokkestøylen Glasskafé & Glamping

Glasskafé og glamping i vakre omgjevnadar i Brokke, like ved Suleskarvegen.

Bykle gamle kyrkje

Dette er den eldste og mest særmerkte kyrkja i Setesdal, bygd av rundtømmer og restaurert fleire gonger.

Byklestigen

5 km sør for Bykle sentrum ligger Byklestigen. Den er nevnt for første gang i 1770, og var fram til 1879 den eneste veien til og fra Bykle fra sør. Veien er ca. 1 km lang, går opp fjellsiden og var svært farefull å gå i gamle dager. I dag er stigen restaurert, og det er satt opp illustrerte informasjonsskilt. Byklestigen er åpen hele året, men er ikke å anbefale når det er snø og is. Turen tar ca. 45 minutter.

Byrkjedalstunet

Byrkjedalstunet er et hotell hvor maten, historien og den jordnære, ekte opplevelsen står i sentrum. Byrkjedalstunet har også eget lysstøperi. Her er norskproduserte og håndlagede lys sammen med lokal kunst og interiørvarer.

Circle K Høydalsmo

Circle K Høydalsmo ligg sentralt til for ein rast før du tar fatt på dei flotte vegane over til Suleskar.
Vi har god plass for ein rast, og serverar pizza, burger og anna mat for deg som er på tur.

Velkommen innom!

Dalen B&B

Dalen Bed & Breakfast har 14 smakfullt innredede rom, inkludert et familierom og en suite, alle kjennetegnes ved en spesiell stil. Hver av dem ønsker deg velkommen, er komfortable og gir en følelse av å være hjemme; noe som er fordelen med et familieeiet Bed & Breakfast.

Dalen Hotel

Dalen Hotel, kjent som eventyrhotellet fra 1894, i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.

Degdammen

Destinasjon Bjerkreim

Velkommen til Destinasjon Bjerkreim!
Bjerkreim - Oppdag mer, opplev mer, smak mer, gjør mer, drøm mer!

Destinasjon Hovden

Oppdag alt Bykle kommune har å tilby med Destinasjon Hovden! Vi driver turistkontoret og gir deg full oversikt over reiselivstilbudene i området. Besøk oss i Hovden sentrum, på nettsiden vår, eller følg oss på sosiale medier for å planlegge ditt perfekte opphold. Trenger du tips og råd som turist? Vi er her for å hjelpe deg!

Dirdalstraen Gardsutsalg

Ved Dirdalstraen Gardsutsalg finner du det meste innen lokalmat. De brenner for å tilby egne varer, men også fra andre lokale, dyktige og dedikerte produsenter. Du finner alt fra marmelader, ost, krydder, egg, saft, kjøtt og mer til.

Dorgefoss

Den mektige Dorgefossen finner du mellom Omlid og Handeland. Fossen er Sirdals 1000-års sted.

Eidsborg Stavkyrkje

Vakre Eidsborg Stavkyrkje

Fjellbutikken og Suleskard kafé

Flateland camping

Flateland Camping ligg idyllisk til attmed elva Otra, om lag 6 km nord for Valle. Campinghytter for 4-6 personar, 48 straumuttak og moderne sanitæranlegg. Badeplass med vatntrampoline, hoppepute og stor leikeplass. Godt aurefiske frå plassen. Godt utgangspunkt for fjellturar. Kiosk med daglegvarer. Ope 1.6 - 1.9

FN-parken

Parken er et minnesmerke over soldater fra Rogaland som er falt i tjeneste for FN. Parken ligger nær E39, like ved Vikeså Veiservice.

Friluftsgarden Mån

Friluftsgarden Mån (Mån: 2 timer tur/retur)

Helt frem til 1915 bodde det folk her ved innfallsporten til Fidjadalen. Eiendommen på Mån (ca. 8 000 dekar) eies av Jæren friluftsråd. På Mån er våningshuset restaurert og nytt bygg er satt opp på fjøstuftene. I nybygget er det sengeplasser for rundt 30 personer. I kjelleren er det utstilling som tar for seg fjellgårdens historie, Frafjordheiene landskapsvernområde og mulighetene for friluftsliv i området.

Har du et døgn eller to til rådighet, er det fine teltplasser på gresslettene ned mot elven. Det er også mulig å overnatte på Friluftsgarden Mån, men da må du bestille plass først. Har du fiskestangen med, er det gode muligheter for å få en fjellørret på kroken.

Gloppedalsura

Gloppedalsura består av rasblokker som ligger oppå endemorene.

Grimdalstunet

Grimdalen var barndomsheimen til bilethoggaren Anne Grimdalen - mest kjend for sitt arbeid med utsmykking av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen eit freda gardstun med hus frå mellomalderen og eit skulpturhus med arbeid av Anne Grimdalen. Kvar sommar blir skulpturutstillinga supplert med bildande kunst av kjende kunstnarar.

Hallbjønn Høyfjellsenter

Hallbjønn Høgfjellsenter ligg flott til 830 moh. med gode høve til fiske, fotturar, korte distansar til serverdighetar. Hallbjønn Høgfjellsenter ligg ved FV 450 mot Setesdalen.

Handel og ladestasjon i Vikeså

Handle og lade på ett sted

Handlegata på Dalen

Dalen er eit lite, koseleg handels- og servicesentrum med forretningar, kafé, reiselivsverksemder og sosiale møteplassar.

Haugen hytteutleie & camping

Haugen hytteutleie og camping tilbyr overnatting i komforthytter og campinghytter.

Hegni friluftsområde

Hegni Friluftsområde er et flott område med varierte tilbud av turstier samt lekeapparat, trampoline og sandvolleyballbane. Det finnes også en kiosk med kafémeny.

Herfra kan du dra på fisketur, enten du vil fiske fra land eller leie en robåt. Det er også et fint utgangspunkt for vandre- og sykkelturer. Eller du kan nyte livet på stranda eller ta en dukkert i Hartevatn.

Hilleknuten

Turen til Hilleknuten er bratt, men utsikten man får på toppen er verdt slitet! Turen passer best for dem med god fysisk form.

Honnevje rasteplass og badeplass

Honnevje rasteplass ligg omlag 2 km nord for Valle sentrum tett ved Rv. 9 og elva Otra.

Hovden Badeland

Hovden Badeland er et eldorado for barn i alle aldre. Her er sklie, elv med hindringer, vannfall, boblebad, babybasseng og hvilestoler. Kafé på både våt og tørr side.

Hovden jernvinnemuseum

Dette museet er bygd opp rundt en rekonstruert blestertuft, og viser hvordan produksjonen av jern og kull foregikk for ca. 1000 år siden.

Bykle Hovden turistkontor

Treng du informasjon om aktivitetar, attraksjonar, gode fiskeplassar eller overnatting?

Huldreheimen bygdetun

Setesdal ble av mange sett på som en slags forhistorisk bit av Norge. Skikker og tradisjoner var del av den norske nasjonalarven, og hit kom folk for å oppleve en svunnen tid.

Høyt & Lavt, Sirdal klatrepark

Med 7 ulike løyper, 58 elementer og hele 7 Zip-liner er dette en spennende, utfordrende og variert park. Her kan hele familien, vennegjengen, bedriften og skoleklassen være aktive og få råe opplevelser. Parkens lengste zip-line er 234 meter lang over vannet.

Håheller rasteplass

Midt oppå fjellet mellom Sirdal og Valle bør du ta deg en beinstrekk og samtidig nyte det omkringliggende fjellandskapet.

Jonas B. Ålgård

Hos Jonas B. får du det beste fra to verdener – pizza og pasta, men også mange andre spennende retter du kanskje ikke tenker på før du får dem presentert i menyen.

Kaurebu ved Ørsdalsvatnet

Velkommen til «Kaurebu», Bjerkreim sin nye dagsturhytte.

Kiledammen

Kløgetvedttunet

Kløgetvedttunet er en gammel bondegård i Bjerkreim fra det 17. og 18. århundre som er satt i stand. Her er en samling som representerer bondekulturen i bygda.

Kongeparken

Velkommen til et kongerike fylt av magi og spenning. Over 60 attraksjoner og opplevelser i magiske omgivelser! Hei og hå.

Kongeparken Camping

Kongeparken Camping er lokalisert rett ved Kongeparken fornøyelsespark på Ålgård. Her har vi drevet hytteutleie og campingplass for Stavanger og Sandnes området i over 35 år. Vi er rike på fasiliteter, og ligger godt sentralt iforhold til mange populære reisemål.

Kongsgata Apartments

Kongsgata Apartments finner du like ved Kongeparken på Ålgård i Rogaland. Vi har 7 enheter, rom og leiligheter med kapasitet fra 2 til 8 personer.

Kvitlen turisthytte i Ørsdalen

Kvitlen i Bjerkreim er et svært populært turmål for mange, og med en helt ny og stor turistforeningshytte er den perfekt for både dagsturer og start på lengre hytte-til-hytte turer, hvor man kan gå videre til Støle, Tomannsbu og inn til Hunnedalen eller Sirdal.

Lafthuset fabrikkutsalg - Viking Garn

Viking Garn er en av Nordens største garngrossister og har sitt hovedkontor i Oltedal. Her er det fabrikkutsalg og kafé.

Leilighetshotellet AS

Leilighetshotellet AS har 26 selvbetjente studioleilighter på Skurve til leie, kun 8 min fra kongeparken. De tilbyr langtids eller korttidsleie, alt etter dine behov. Det er ønskelig at du skal få en god opplevelse og trives.

Lie Gjestegaard & Fotogalleri

Lie Gjestegaard & Fotogalleri ligg idyllisk til på Åmdals Verk, ca 15 minutt frå Dalen.

Limagarden Bygdatun

Limagarden er eit gardstun med bygningar frå perioden 1800 – 1939.

Lio Auto

Mekonomen Bilverkstad og YX bensinstasjon på Dalen i Telemark.

Lislestog bygdetun

Lislestog er et friluftsmuseum som ligger like ovenfor Bykle kyrkje. Museet er en samling av ulike gamle bygninger fra Setesdal, og forteller om byggeskikk og levesett i førindustriell tid. I et trivelig bonderomantisk miljø kan du ta en pause langs vegen.

Lårdal Tretopphytter

Tretopphytta henger 8 meter over Lårdalsåi som har sitt utløp i Telemarkskanalen. Landlig plassert i hjerte av Mytiske Telemark, og den første av sitt slag i Lårdal. De tilbyr opplevelser som setter spor i tillegg til en overnatting som i seg selv er et eventyr av en opplevelse.

Lårdalstigen

Fantastisk tur mellom Dalen og Lårdal med spektakulære utsiktspunkt framme på fjellkanten langs Telemarkskanalen.

Marhyl friluftsområde

Marhyl har svaberg og flotte sandstrender. Det perfekte utfluktsmålet for barnefamiliar på varme sommardagar.

Månafossen

Månafossen er med sine 90 meter i fritt fall den høyeste fossen i Rogaland. Turen starter på Eikeskog hvor det er sti og litt trappeklatring på den første delen av turen. Men med litt kjetting til å holde seg i på de bratteste bergene, går det relativt greit. Underveis er det flere tilrettelagte utsiktspunkter til fossen.

Månafossen er rangert som nr. 9 i Norge, og regnes som en av fylkets største turistattraksjoner. Om du ønsker kan du ta turen videre til Friluftsgarden Mån, som har overnattingsmuligheter.

Norwegian Outlet

100% merkevare. 30-70% rabatt, alltid!

Nyyyt

Nyyyt AS er en familiebedrift, med 3 familier Ueland, som ligger i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Oltedal kirke

Omlid butikk

Velkommen til Nærbutikken Omlid!

Perlå

Perlå i Edlandshagen er et opparbeidet parkområde ved Edlandsvatnet, sentralt på Ålgård. Her er det i naturskjønne omgivelser lagt til rette for bading og piknik om sommeren. Stor brygge, gressdekke og flåte gjør dette til et fint sted for hele familien.

Ravnejuv

Naturfenomen ved fylkesvegen frå Dalen til Vinje - eit 350 m høgt stup mot Tokkeåi. Slepp eit blad utfor - og sjå om det kjem att på ein oppgåande luftstraum! Dette har vore ein aktivitet til fryd for born og vaksne sidan turismens morgon.

Rosskreppfjorden dam

Roskreppfjorden er vårt høysteliggende magasin med en HRV (høyeste regulerte vannstand) på 929 moh.

Rui-plassen

I det hengebratte berget over Dalen ligg Rui, husmannsplassen der dei bittesmå systrene Ingerine og Gurine budde. Dei blei landskjende i boka "Rui-jentene som kom til Kongen" av Knut Eidem.

Rygnestadtunet museumsanlegg

Rygnestadtunet er eit av dei mest særprega museumsanlegga i landet.

Sageneset Feriesenter

Koselig feriesenter med innendørs basseng og vannsklie.

Sarvsdammen

Dam Sarvsfossen er den nyeste store utbyggingen av Otravassdraget. Dammen ligger like ved RV 9, nær Bykle sentrum. Det er skiltet fra RV 9 og det er bilvei over dammen og gode parkeringsmuligheter.

Setesdalsmuseet

Setesdalsmuseet har anlegg i alle kommunane i dalen.
I utstillingsbygget på Rysstad er det heilårsope.
På avdelingane er det sesongope
21. juni – 16. august.

Sirdal fjellmuseum

På fjellmuseet finner du en samling av flere bygg og gjenstander som viser den gamle bygdekulturen i Sirdal. Det eldste huset er fra 1770 årene.

Sirdal Fjellpark

Stort utval aktivitetar uansett alder og ferdighetsnivå. Høyt & Lavt klatrepark, vasspark, juving, mountain cart, kano- og SUP, golf, fiske og fjellturar. Her er aktivitetar for heile familien, samt tilbud om overnatting.

Sirdal turistinformasjon

Besøk Sirdal turistkontor på Kvæven eller Tonstad. Vi tilbyr informasjon og råd om alt som er og rundt Sirdal.

Skafså Bakeri

Skafså Bakeriet drives og eies av Unn Breivik og holder til på Dalen. Du er velkommen til en hyggelig og smakfull opplevelse med ett rikt utvalg i bakevarer.

Skafså Bakeri har ha i tillegg satset på ett godt utvalg av gluten- og melkefrie produkter.

Skafsåheii fjellkyrkje

Fjellkyrkja ligg ved Hallbjønnsekken på Skafsåheii. Det er ei praktisk kyrkje som også har kjøkken. Det er plass til ca. 100 personar. Kyrkja blei innvia 21.juni 2009.

Slottet

"Smaksopplevingar med fjellheimens finaste råvarer, handplukka og med lidenskap for kortreist
mat - servert i majestetiske naturomgjevnader!"

Soria Moria Sauna

Soria Moria er eit kunstverk av ei badstoge – blinkande som eit smykke i Bandak!

Spinneriet

Stedet for strikkeglade.

Storafjell gapahuk

Etter 500 høydemeter og ca en times vandring kommer du til toppen av Storafjellet. Spektakulær utsikt og mulighet for å koke kaffe.

Svartevatn dam

Sylvartun kultursenter for folkemusikk

Frå etablering i 1961 til ut på 2000-tallet, var Sylvartun den sentrale sølvsmed- og folkemusikkarenaen i Setesdal. Bjørgumsølvet hadde rykte på seg for å vere av det beste, og eit møte med innehavar, spelemann, sylvsmed og kulturberar Torleiv H. Bjørgum - vart for mange eit minne for livet.

Sølvgarden hotell & feriesenter

Sølvgarden ligg i idylliske Setesdal blant fossar og fjell. Her kan du slappe av i rolege omgjevnader, nyte flott natur, oppleve kultur og tradisjonar.

Søya gardsutsalg og hytteutleie

Leier du hytte hos oss kan du glede deg over turer i flott kulturlandskap og fiske
i våre vatn.

Søya Gardsutsalg byr på honning, kjøtt, garn og sauefeller fra egne dyr, samt et godt
utvalg av kunsthåndverk og billedkunst.

Stikk innom til en smakfull kopp Fjellkaffi.

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen vart hoggen inn i fjellet for godt over 100 år sidan. Då kanalen stod ferdig i 1892 vart den i Europa skildra som eit «åttende underverk». 500 mann hadde då arbeid i fem år med å sprenge seg veg gjennom fjellet.

Tonstad turistinformasjonen

Turistinformasjon Tonstad finner du på Tonstad Bibliotek.

Turstier og toppturer i Bjerkreim.

Bjerkreim har 420 km med merkede turstier, både enkle og mer krevende.

Uburhedlaren

Uburhedlaren ligger i det store urområdet på sørsiden av Oltedal i Gjesdal kommune i Rogaland. Denne helleren har oppstått ved at en kjempestein har lagt seg oppå deler av ura. Den overliggende steinen er ca. 30 meter lang og har en bredde på 12-15 meter. Tykkelsen er ca. 7-8 m. Rommet under steinen har et areal på anslagsvis 150 m2 og en varierende takhøyde.

Plassen ble et gjemmested under 2. verdenskrig. 80 personer gjemte seg der i 3 dager, fra 9. april 1940, da området ble pågrepet av tyskerne.

I dag er det et turmål. Stien er brått og utfordrende. 3,3 km tur/retur fra parkeringsplassen bak laftehuset i Oltedal.

Valle Sport og Esso

Velkommen til Valle Sport og Esso. Vi ligger midt i Valle sentrum.

Valle turistinformasjon

Treng du informasjon om aktivitetar, attraksjonar, gode fiskeplassar eller plass å bu i Valle?

Vatnedalsdammen

Vatnedalsdammen er en av Nord-Europas høyeste fyllingsdammer og gir et mektig inntrykk, og både størrelse og utforming imponerer.

Veen gardscamping

Vi tilbyr rimelig overnatting i eit vakkert kulturlandskap omkransa av høge fjell og vidstrakte innmarksbeiter.

Vest-Telemark museum Eidsborg

Her finn du eit av verdas eldste trebygg, og ikkje minst Eidsborg Stavkyrkje som kan tidfestast tilbake til 1200-talet, er eit flott utgangspunkt for å oppleve Vest-Telemark sin rike kulturarv og tradisjonar.

Veveriet

Veveriet er en tidligere tekstilfabrikk som nå huser masse spennende kulturaktiviteter, samt en utstilling og tidslinje som forteller om Veveriets historie. Her er det en kafe, bibliotek og turist informasjon. Gratis parkering

Visit Dalen - Dalen Turistkontor

Visit Dalen turistkontor i Dalen sentrum.

Ørnefjell golfbane

Ørnefjell Golfbane (720 moh.) ligger vakkert til mellom vann, bekker og fjell. Golfbanen byr på utfordringer for de fleste, bl.a. med mange vannhindre.

Ørsdalen

Det største vannet i Bjerkreim er det 17 kilometer lange Ørsdalsvatnet.
Ei naturperle med fleire merka turstiar. Den bortgjøymde dalen fekk vegforbindelse først på 1970-talet. Eit godt utgangspunkt for mange flotte fotturar, blant anna til DNT-hytta på Kvitlen. Ta gjerne veteranbåten «M/K Ørsdølen» ein søndag i juli eller august.

Ørsdalen gruver

Fra århundreskiftet og i perioder fram til etter 2. verdenskrig var det gruvedrift i Ørsdalen. En av de gamle gruvene i Ørsdalen er nå renovert og sikret.

Ålgård Sentrum

Sammen med innbyggere, næringsliv, lag og foreninger har Gjesdal kommune utviklet et nytt og flott sentrum på Ålgård.

Ålgård nye sentrum er etablert på et tidligere industriområde inntil gamle Ålgård stasjon og den gamle lokstallen. Her er det spennende uterom for både voksne og barn. På kanalparken, kan du kose deg på sandstrand og bade eller vasse i kanalen. Langs kanalen er det gangveier, bruer og hoppesteiner og det er opparbeidet kanalstier med universell utforming, slik at alle kan komme tett på vannet.

Aktivitetsparken for barn er mellom torget og kanalparken. Her finnes det en 90 meter lang benk, hoppestein og kunstige sølepyttene. Aktivitetsparken for ungdom har skaterampe, klatrevegg og trampoline.

Torget er utsmykket av et stort kunstverk laget i teglstein, av kunstnere Løvaas og Wagle, med mønster som er laget etter gamle mønster produsert i Ålgård veveri.

Ålgård sentrum ble i 2020 tildelt Statens pris for byggkvalitet 2019.

Åmdals Verk gruver

Gruvemuseet er bygd opp rundt koparverkets historie (1540-1945). Foto, teikningar, gruvereiskap, modellar og geologiutstilling. Omvisarar tar deg med på ei spanande gruvevandring som syner synkar, strosser og tilhøve gruveslusken arbeidde under.